Psychologische behandeling (basis ggz)

Wanneer een psychisch probleem zorgt voor een beperking in je handelen (je bent bijvoorbeeld angstig), zorgt voor lijden (je bent bijvoorbeeld somber), voor sociale beperkingen (je hebt bijvoorbeeld geen vriendschappen) of voor gedragsproblemen (je hebt bijvoorbeeld je boosheid en agressie niet onder controle) dan kan je daarmee aan de slag gaan. In een psychologische behandeling ga je met een behandelaar aan de slag om een verandering bij jezelf teweeg te brengen. Dit kan op vele manieren. Je behandelaar zal samen met jou en met je ouders kijken wat het beste past.

Individuele psychologische behandeling

Een van deze vormen is individuele behandeling. Aan de hand van de doelen die je wil bereiken wordt door middel van gesprekken en technieken gewerkt. Gebruikte technieken komen uit onder andere de systeemtherapie, de cognitieve therapie, traumaverwerking.

Psychomotorische Therapie (PMT)

Voor sommige jeugdigen is praten niet het middel dat hen het beste past. Met onze psychomotorische therapeuten ga je door middel van beweging werken aan je doelen. Via allerlei oefeningen leer je nieuwe vaardigheden en leer je je emoties beter te reguleren. De behandelaar biedt een veilige ruimte waarin je leert te herkennen hoe je je voelt, te handelen naar je gevoel en je gevoel goed te reguleren.

Individuele specialistische begeleiding

Hieronder verstaan we de coaching aan jeugdigen die door allerlei omstandigheden moeite hebben zich staande te houden in het onderwijs, in vriendschappen of in het gezin. In sommige gevallen omdat deze jeugdigen een diagnose hebben als ADHD of Autisme. De begeleiders hebben veel kennis en deskundigheid op het gebied van diagnoses, van ontwikkelingstaken van jeugdigen en van school- en gezinssysteem. Specialistische begeleiding is een geïntegreerd aanbod aan de jeugdige op al deze terreinen.

INDUS Actieve Hulpverlening

Krommedijk 69
3312 CE Dordrecht
t 078 – 7504407
f 078 – 7502940
info@indus-actievehulpverlening.nl

KVK 24428401
IBAN NL87RABO0142523887
BTW NL8188.99.712.B01

Volg ons op Facebook

Vacature Psychomotorisch Therapeut

INDUS is per direct op zoek naar een psychomotorisch therapeut (24 tot 32 uur) die ons team komt versterken.

lees verder

Start Rots en Watertraining in maart 2020

In maart gaat er weer een Rots en Watertraining van start voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Aanmelden kan via deze link

lees verder